Ugyan amikor ezeket a sorokat írom, kint 15 fok van és napközben sem a kánikulától fogunk fulladozni, mégiscsak elindul a július, a nyár legforróbb hónapja. És semmi sem esik jobban ilyenkor, mint kertészkedés, vagy a kertben pihenés közben egy hűsítő zuhany. És a legjobb, ha ezért be sem kell jönnünk a lakásba.

Egyszer már azt állítottam, hogy a kád menőbb, mint a zuhany, azért egy villámgyors lemosás lényegesen frissítőbb és víztakarékosabb, mint a kád vízben ücsörgés. A barkácsáruházak kínálatában is találunk megoldást az egyszerű és olcsóbbtól, a szabályozható, komplettebb, de drágább típusig. Persze saját magunkat is készíthetünk zuhanyt, nézzük, mik a lehetőségek.

Ha elég az egy fokozat és a hideg víz, akkor ez a leszúrható zuhanycső a mi barátunk. Csak rákötjük a slagot és már kész is vagyunk, ráadásul mivel egy mozdulattal arrébb helyezhető, egyben akár a locsolást is megoldhatjuk vele.

Forrás: praktiker.hu

A luxy, de mégis környezettudatos megoldások híveinek is mutatunk egy szépet. Ez a szolárzuhany 35 literes tartállyal rendelkezik, napenergiával melegíti a vizet, amit szabályozva engedhetünk magunkra. És külön alsó csapja van a lábmosáshoz.

Forrás: bauhaus.hu

Na de mi van akkor, ha magunk szeretnénk elkészíteni a kerti zuhanyt? Erre is van ötlet, nem is egy.

Ha gyorsan elkészíthető, szállítható, pillanatok alatt összeszerelhető és olcsó megoldásra van szükségünk, akkor ezt a PVC csövekből készült zuhanyon érdemes elgondolkodni. A videóban a pontos összeszerelés is megnézhető, nem tűnik bonyolultnak. Telekre, nyaralásra is ideális.

Ez a két szimpatikus hölgy olyan zuhanyfülkét rittyentett a ház mögé, hogy az egy lakásban is megállná a helyét. De hát April Wilkersontól ez a minimum, a csodás hintaágy után egy zuhanyt a kisujjából is kiráz. A zuhany építésének folyamatát a blogjában is leírta, ide kell kattintani a szöveghez.

A balatoni nyaralók kertjében látott/használt, feketére festett hordókkal ellátott zuhanyokhoz hasonló megoldás is kézenfekvő. A nap melegíti a vizet, ami föntről csorog ránk, egyszerű, de ezt is lehet profin kivitelezni. Anastasia Gerasimova orosz építész szabadidejében ilyesmiket készít, az alapozás zseniális, szeretjük.

Kiemelt kép: youtube.com, praktiker.hu



Címkék: