A barkácsáruházak, százforintos boltok és az olcsóbb lakberendezési áruházak ilyenkor nyáron több fajta, ráadásul  egyre olcsóbb napelemes világítást kínálnak. Az apró, leszúrható lámpák sok fényt nem adnak, inkább hangulatvilágításnak jók, na meg annak, hogy a kert díszeit készítsük el belőlük.

Tapasztalatom szerint ezek a napelemek nem szolgálnak ki évekig, de legalább egy nyáron át megbízhatóan teszik a dolgukat. A fényfüzérek és lampionok mellett a teraszon, vagy a kertben is jól mutat egy-egy világító dísz, ami lehetőleg nappali fényben sem mutat rosszul. Hoztam néhány bonyolultabbnak mondható és végül egy egész csokor egyszerű, olcsó megoldást.

Gyönyörű szép ez a kihasználatlan állólámpából készített darab, amihez kötélre, ragasztóra és egy kevés kézügyességre volt csak szükség. Elegáns teraszok különleges dísze lehet, csak fontos, hogy a nap süsse néha, különben nem fog este világítani. A leírást itt találod.

https://www.hometalk.com/28937766/diy-outdoor-solar-rope-lamp?

Egy felakasztható ültető kosárból is lehet lámpa, ráadásul egy csodaszép darab, ami egy fáról lógatva nappal is szép dísz, az esti fénye meg különösen bájos. Fotókért és leírásért ide kell kattintani.

https://gardentherapy.ca/

Ezen a videón pedig 8 különböző stílusú lámpa készül egy nagyobbacska napelemes világítást felhasználva. Van itt minden: világítótorony, gyöngyös üveg, cseresznyevirágzás, kis házikó, konzervdoboz, sólámpa, virág és befőttesüveg lámpa is, a legtöbb otthoni maradékokból, vagy olcsón beszerezhető alapanyagokból készült. Cserepekre, palackokra és üvegekre lesz szükségünk, illetve a megszokott ragasztópisztolyra és némi festékre is.

Ha készítettél már hasonlót, küldj róla fotót, esetleg leírást, szívesen közzétesszük.



Címkék: