Vaj és kenyér, kenyér és vaj, és már mindenki tudja, miről is beszélek. A legegyszerűbb étel, minden szendvics alapja, mégis mennyi baj van vele. A dermedt vaj kenhetetlen kenyércincálós tulajdonságának köszönhetően a vajazása ősidők óta probléma, amire rengeteg megtalálták már a megoldást. De vajon melyik az igazi?

Ha a pulton hagyom, túl folyós lesz és megavasodik, ha a hűtőbe teszem, akkor meg túl kemény és kenhetetlen. A valódi vajak fogyasztóinak áthidaló megoldás lehet a vizes vajtartó, de a következő eszközökkel maga a kenési folyamat is egyszerűbb és gyorsabb lesz. Nevethetünk rajta, hogy minek ezt felgyorsítani, de aki minden reggel szendvicset készít az egész családjának, annak a kezén akár 8-12 szelet kenyér is átmegy, mire elkészül.

Tehát először jöjjön egy válogatás az 5 legjobbnak ítélt vajazó eszközről, amik között van reszelő, nyomó, de még melegítős kés is.

Ez pedig egy csodálatos, egyszerű vajazó, ami meg nem puhítja helyettünk a vajat, de csodálatos a látvány, ahogy egy mozdulattal egyenletes, sima réteget varázsol azokra a kenyerekre!

Kiemelt kép: tenor.com



Címkék: