Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a Sziget Fesztivál Greener Sziget 2018. elnevezésű környezetvédelmi projektjét – közölte a minisztérium. A Greener Sziget üzenete azonos az ITM és a fenntarthatóságért felelős államtitkárság céljaival, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés elősegítésével – áll a közleményben.

A Sziget napjainkra Európa egyik legjelentősebb multikulturális eseményévé nőtte ki magát, és nagy hangsúlyt fektet a rendezvény környezetterhelésének csökkentésére – írták.

A fesztiválon 140 helyszínen szelektíven gyűjtik a hulladékot, amelynek 30-40 százalékát újrahasznosítják. A recycling centerben a fesztiválozók 3 helyszínen cserélhetik hulladékaikat ajándékokra, vagy wi-fi hozzáférésre. A programhoz kapcsolódik a Trash Fashion workshop, ahol a fesztiválozók hulladékból készíthetnek különféle kiegészítőket.

Idén először a résztvevők beváltható repohárban kapják az italokat, ez pedig az újrahasználat és a műanyaghulladék csökkentése szempontjából is óriási előrelépést jelent.

További újdonság, hogy a fesztivál vendéglátóhelyei csak fából és lebomló anyagból készült evőeszközöket és tányérokat használhatnak, szívószálat csak külön kérésre kapnak a vendégek, a kereskedőknél pedig a műanyag zacskók használata nem engedélyezett.

 

Forrás: MTI 

Kiemelt kép forrása: PixabayCímkék: