Casa en el Agua, az Ház a vízen annak a hostelnek a neve, ami valóban ennyi: egy ház a vízen. Mégpedig Kolumbiában, a San Bernardo-sziget egyikén, fajtáját tekintve pedig öko-hostel, szóval ha fontos nekünk a nyaralásunk lehető legkisebb lábnyoma, de a Karib-térsébe vágynánk (na ez itt egy nem kicsi ellentmondás), akkor itt a helyünk.

A San Bernardo-szigetek egy tíz apró szigetből álló szigetcsoport, hófehér homokos strandokkal és kristálytiszta vízzel. Az itt található hostel maga valójában egy sziget, ami része a Rosario és a San Bernardo Corals Nemzeti Természetvédelmi Parknak. A kétszintes hostel alsó szintje egy nyitott, közös helyiség, konyhával és bárral, az emeleten pedig privát és több személyes hálószobák találhatóak.

http://www.casaenelagua.com/

A szálláshelyen az energiát napelem biztosítja, minden szemetet szelektíven gyűjtenek, folyó víz nincs, egy vödör édesvíz jár fejenként, ezzel kell megoldani a napi tisztálkodásunkat. Komposztáló WC-k állnak a rendelkezésünkre, ami két külön lyukat jelent, az 1-es és a 2-es számút.

Az egyikben a vizeletet gyűjtik, amit egy ház alatti tartályban szűrnek és a lebomlás után a tengerbe ürítenek, a s szám kettes számú tartalmát viszont foszforral vegyítve elviszik egy nagyobb szigetre, ahol komposzt lesz belőle.

A szállás maga egyébként elég olcsó, a környezet pedig mesebeli, nem csoda, hogy nagyon népszerű, főleg a fiatal társaságok körében.

Kiemelt kép: facebook.com/CasaenelAguaColombia



Címkék: