Hétszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból zöld város épül Derecskén – jelentette be csütörtökön a település polgármestere. Bakó István a derecskei sajtótájékoztatóján elmondta: több mint egyhektárnyi területen zöldfelületet alakítanak ki.

A települést átszelő 47-es út mentén, a város központi részének felújítására nyerte el az önkormányzat a százszázalékos uniós forrást. Ennek egy részéből a Városháza utcán már elkészült a park, parkolókat alakítottak ki, az utca új burkolatot kapott. A következő két évben a Köztársaság utca és a Nap utca közötti részt újítják fel. A Nap utcában már zajlik a vízvezeték, a szennyvíz-hálózat és a villanyvezeték átépítése, de új járda és aszfaltburkolat is készül.

Szolgáltatóház és konditerem épül, megújul a régi magtár, amelyben vendéglátóhelyet alakítanak ki. Lesz többfunkciós vásárcsarnok, új játszótér, szökőkút, futókör és sétány is. Emeletráépítéssel megújul a művelődési központ és könyvtár, és több lesz a parkolóhely is. Ha a hétszázmillió forint nem lesz elegendő, az önkormányzat állja az afölötti részt. Bulcsú László, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, a derecskei beruházás a környékbeli kis települések lakóit is szolgálja.

 

Forrás: MTI

Kiemelt kép forrása: YoutubeCímkék: