A Natural Habitat Adventures egy zero waste, azaz hulladékmentes utazást hirdetett, amire 2019 nyarán kerül sor a Yellowstone Nemzeti Parkban. A tervek szerint a 14 résztvevő a pihenésük során keletkezett hulladék 99 %-át hasznosítják újra, vagy egyéb módon dolgozzák fel.

Utazni nem kifejezetten környezetbarát tevékenység: a járművek károsanyag kibocsátása, vagy az egyszer használatos műanyagok használata mind hozzájárulnak a környezetszennyezéshez. A  Natural Habitat Adventures alapítója és elnöke, Ben Bressler szerint a bolygónk védelmének egyik módja az, hogy az utazási iparág fenntarthatóbb utakat kínáljon.

https://www.flickr.com/photos/ericvaughn/15825090313/

A Nemzeti Parkban eltöltött héten az ott pihenők újrafelhasználható vizes palackokat, bögréket, evőeszközöket használnak, a szalvétákat és a biológiailag lebontható élelmiszereket komposztáljál, míg a nehezen újrahasznosítható anyagokat eljuttatják a TerraCycle-nak, ami az ilyen nehezen újrahasznosítható hulladék újrahasznosítására szakosodott.

Az utazási társaság már régóta az ökoturizmus úttörője, céljuk inspirálni és a fenntartható életre tanítani a vendégeit, hogy utazások után is tudják, mit tehetnek a Föld érdekben.

Kiemelt kép: flickr.com/alwaysshooting



Címkék: