Saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre egy simmeringi üvegházban a Schönbrunni Állatkert, hogy innen is el tudja látni élelemmel a koaláit. Eddig ugyanis hetente kétszer, Angliából érkezett a speciális takarmány – írja Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A 600 négyzetméteres bécsi ültetvényen tízféle eukaliptusz nő, a növényeket magról nevelték, vagy fiatal növényként szerezték be. Utóbbiak a meleg nyárnak köszönhetően olyan gyorsan megerősödtek, hogy az állatkert koalája, Wirri Wirri már csemegézhet is belőlük. Ahhoz azonban, hogy nagyobb mennyiséget is szüretelni tudjanak a növényből, még némi időre van szükség.

Csemegézik a Schönbrunni Állatkert koalája © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc

 

Addig is, aki akarja, 15 euróért meghívhatja reggelire Wirri Wirrit. Adományozni a www.herzenspatenschaft.at oldalon lehet, cserébe egy csinos oklevél jár, illetve az adományozó neve felkerül az állatkert honlapjára.

A Schönbrunni Állatkertben jelenleg a hat éves hím koala, Wirri Wirri él, mivel párja, a 18 évével rendkívül idősnek számító Mirra Li idén májusban örökre elaludt. Nem sokáig lesz azonban egyedül Wirri Wirri – a nemzetközi tenyésztési program keretében ugyanis hamarosan fiatal párt kap.

 

Kiemelt kép: A Schönbrunni Állatkert eukaliptusz-ültetvénye © Tiergarten Schönbrunn / Daniel ZupancCímkék: