Bár a Gardenista háza táján is bőven van esély LEGO kockába lépni, nálunk még nem kapható a cég legújabb dobásának számító, cukornádból készült növényeket tartalmazó készlet. Így a téma kedvenc szakértőjéhez, a Kockafeszt bloghoz fordultunk, akik nálunk úgyis sokkal jobban értenek ehhez és már tesztelték is az új készletet.

A LEGO Csoport jól és gyorsan reagált a kevesebb műanyag, több fenntartható forrású anyag iránti igényre és szinte teljes egészében leszámolt a műanyaggal. Az elemek egy részét ezentúl cukornád alapú műanyagból készítik, terveik szerint 2030-ig az összes fő elem és csomagolás már az új alapanyagból készül majd. A jó választás, hiszen gyorsabban nő mint ahogy feldolgozzák, a gyártás során pedig hozható az eddigi elvárt és megszokott minőség is.

Az új időszámítás ünneplő készletet, a 40320-as Növények elemeket mutatja be a Kockafeszt blog. A teszt során nagy különbéget nem találtak, a pálmafa levelei bizonyultak kevésbé simának, de ez talán csak az új öntőformának köszönhető, illetve a fenyőfa volt kicsit ferde. Arra pedig, hogy cukornád szagú lesz e a kezünk tőlük, vagy hogy ehetőek e, ugyanúgy nem a válasz: ahogy a régieket, inkább ezeket se vegyük a szánkba.

A kockák ugyan nem bomlanak le, hiszen tartósnak kell lenniük, viszont könnyen újrahasznosíthatóak. Az más kérdés, hogy ki látott már legót valaha is a szemétbe kerülni?

A 40320 egy limitált kiadású különlegesség, mellyel a cég a környezettudatos működésükben elért eredményt ünnepli. Gyűjtőknek igazán érdekes darab.

A fotókat köszönjük a Kockafeszt blognak!

Forrás és kiemelt kép: Kockafeszt blog



Címkék: