Petícióban szólították fel a DM felelős vezetőit, hogy azonnal távolítsák el a saját márkás Balea termékei közül azokat, amelyek mikroműanyagot tartalmaznak, ezáltal pedig szennyezik a környezetet.

“A DM számos termékében, a testápolóktól a tusfürdőkön keresztül a bőrradírokig megtalálhatóak azok az apró műanyag részecskék (mikroműanyagok), amik a vízbe kerülve folyamatosan szennyezik környezetünket. Amikor ezeket a termékeket használjuk, valójában egy jó adag műanyaggal borítjuk be a teljes testünket, ami később, a csatornarendszeren keresztül kiköt a Dunában, Tiszában vagy a Balatonban. Mivel a mikorműanyagokat nem lehet 100%-ban szűrni, ezért az ivóvizünkbe is visszakerülhet!”

– olvasható a szabad.ahang.hu oldalán.

A kampány szervezője, Papp Dóra információi szerint Németországban és Ausztriában már több mint száznyolcvanezer ember aláírása sürgeti a céget, hogy cselekedjenek. A szervezők az ígérik, hogy még októberben személyesen is felkeresik a DM vezetőségét, hogy az aláírókkal közösen kérjék: minél hamarabb távolítsák el ezeket a káros termékeket a polcokról.

A petíció ide kattinva érhető el.



Címkék: