Egyszer biztosan vége lesz ennek a nyári ősznek és eljön a tél is, hiába van még mindig 20 fok napközben, már ideje készülni a hidegre is. És amíg mi felvesszük a nagykabátot, otthon meg bekapcsoljuk a fűtést és iszunk egy forró teát, a kint élő madaraknak nem ilyen könnyű a dolga.

A madáretetéssel sokat foglalkozunk, érdemes átnézni a tavalyi ötleteket és jótanácsokat is, de most egy olyan finomságot hoztam, amit még nem mutattunk be itt a Gardenistán. A cinkegolyók mellé készítsünk természetes, könnyű, mutatós etetőt, fenyőtobozból. A folyamat rém egyszerű, a legjobb, ha a gyerekeket is bevonjuk a készítésbe.

Szükségünk lesz fenyőtobozokra, disznózsírra, madáreledelre, madzagra és ollóra. Az eredeti ötletet ezen az amerikai blogon találtam, a készítője itt mogyoróvajat használt, de az állati zsiradékkal sokkal jobban járunk. Ha pedig már lehűl kint az  idő, készíthetjük az etetőket a kertben is (a maszatolás is jobb, ha kint zajlik) és a dermedt zsírral könnyű is lesz dolgozni.

Először zsírozzuk be a tobozokat. Ha vastagabban kenjük, bucibb lesz a végeredmény, ha csak vékonyabb rétegben zsírozzuk a tobozokat, jobban megmarad az eredeti fazonjuk. Ha megfelelően bekentük, szórjuk-hempergessük meg a magocskákkal, kössünk rájuk vékony spárgát és már mehetnek is az ágakra. Egyszerű, mutatós és biztos, hogy a hideg időben sok kis madárka fog nagyon örülni neki.

https://preschoolinspirations.com/pine-cone-bird-feeders/

Forrás és képek: Preschool Inspirations



Címkék: