Az elmúlt héten klímahetet tartottunk itt a Gardenistán, ennek kapcsán született egy remek cikk az erdőkről, amik ha megállítani nem is, de az éghajlatváltozás folyamatát biztosan lassítani tudják. Szerencsénkre vannak olyanok, akik nem csak így gondolkodnak, de tenni is tudnak azért, hogy ez megtörténjen.

A világ legfiatalabb kormányfője, az új-zélandi Jacinda Ardern is tudja, hogy a jövőnk érdekében nem elég csak gondolkozni, tárgyalgatni, tervezgetni és látszattevékenységekkel nyugtatni magunkat, hanem komoly lépésekre van szükség. Mindenkinek.

Ezért nem kisebb célt tűzött ki az országa elé: évente 100 millió fát fognak ültetni, hogy ezzel szálljanak be ebbe a fontos harcba. A kormány 240 millió dollárt különített el ehhez projekthez, aminek az összköltségvetése 485 millió dollárra emelkedik majd a következő három évben.

Az 37 éves politikus épp egy éve Új-Zéland miniszterelnöke és igen komoly tervekkel vágott bele a kormányzásba, de az évi 100 millió fa elültetése még nem minden.  A zöld programban szerepel a megújuló energiák 100 %-ra növelése (már most is 85 %-os az arány), bicikliutak építése és a vasúthálózat fejlesztése és az ország karbonsemlegessé tétele is.Címkék: