Ma már szinte az egész életünk a neten zajlik. Posztoljuk a napunk eseményeit, vásárolunk, e-mailben tartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel, recepteket keresünk, híreket olvasunk, vagy épp repjegyet foglalunk.

Amire nem lehet rákeresni a neten, az már szinte nem is létezik. Másodpercenként több milliárdnyi oldalt nyitunk meg világszerte, és csak úgy “égnek” a keresőmotorok a laptopokon, tableteken és okostelefonokon.

Sokáig uralkodott az Internet Explorer, aztán letaszította a trónról a Firefox és a Mozilla, manapság pedig szinte mindenki Google Crome-mal böngészik a világhálón.

De tudtad, hogy ahogy már létezik környezetbarát betűtípus, úgy a fejlesztők már előálltak az ökoböngészővel is? Bizony, már ilyen is van, szóval ideje környezetbarát keresésre váltani.

Az Ecosia egyetlen dologban különbözik a többi böngészőtől, hogy a fejlesztők a keresésekből származó bevételből fákat ültetnek világszerte, több millió fát.

A weboldalakon csak úgy pörög a számláló, ami azt mutatja, hogy mennyi fát ültettek el eddig, jelenleg több, mint 36 milliónál járnak. Egész erdőket telepítenek újra, ott ahol a leginkább szükség van rá.

Pár kattintással te is átválthatsz egy zöldebb keresőre, és növelhetné minden egyes neten töltött másodperccel  az ültetésre váró fák számát. Nézd meg a videót, hogyan is működik az Ecosia rendszere, még több infóért pedig kattints az oldalukra.



Címkék: