Ha már szelektíven gyűjtöd a szemetet, csapvizet iszol a palackozott helyett, és még komposzt is van a hátsókertben, akkor ideje, hogy a munkában is környezetbarát verzióra válts. Az Ryman Eco, vagy az Ecofont zöld betűtípusokkal rengeteg tintát spórolhatsz meg, így nem csak olcsóbb lesz az otthoni és irodai nyomtatás, de a környezetet is megkíméled. Hasznos lenne bevezetni minden irodában,  iskolában, és a könyvnyomtatásnál is.

Szóval ha neked is fontos a bolygó sorsa, és ha egyébként is utálsz patront cserélni a nyomtatóban, válts betűtípust. A Ryman Eco és az Ecofont titka abban rejlik, hogy előbbi esetében üres vonalak, utóbbiban pedig apró pöttyök vannak a betűkben, így pont ugyanannyira olvashatóak, mint a teljesen kitöltött fontok, viszont jóval kevesebb tinta kell a kinyomtatásukhoz.

A Ryan Eco betűtípus ingyen letölthető, és 33 százalékkal kevesebb tintát használ, az Ecofont otthon felhasználásáért évi 7 Eurót kérnek a fejlesztők, viszont cserébe 50 százalékos sporólást ígérnek. Szóval hajrá, válassz, hogy a csíkos vagy a pöttyös tetszik jobban, és írj te is környezetbarát betűkkel. Na és persze  ne felejtsd el újrahasznosított papírral és környezetkímélő tintával megtölteni a nyomtatót, az irodai papírhulladékot pedig szeéektíven gyüjteni.



Címkék: