Eddig itthon csak elvétve, vagy kistermelők által juthattunk csak hozzá a fekete paradicsomnak nevezett paradicsomkülönlegességhez, mostantól azonban a legtöbb üzletben és hipermarket is elérhetőek lesznek Magyarországon az umami ízzel bíró csodazöldség.

Mit érzel, ha megkóstolod? Jellegzetes édes-savanyú esszenciáján kívül rendelkezik a mágikus umami ízzel is, amit – édes, sós, savanyú, keserű után – az ötödik ízként emlegetnek. Szinte lehetetlen pontosan meghatározni az umami ízt, de az bizonyos, hogy nem csak önmagában fenséges, de más ételek zamatát is szépen kikerekíti. Sőt, ha umami tartalmú alapanyaggal főzöl, jóval kevesebb sót igényel a készített étel, így az egészségedet is nagyban óvod vele.

A YOOMTM igazi vitaminbomba! Nem csak az ízlelőbimbóidat kápráztathatod el és főzőtudományodat fejlesztheted a YOOMTM paradicsommal, de szervezeted védőpajzsaként is működhet. Számos ásványi anyagot tartalmaz, különösen magas a magnézium- és káliumtartalma és C-vitaminban is gazdag. Emellett karotinoidokban és antocianinokban is bővelkedik, utóbbi adja a jellegzetes színét is! Magas antioxidáns tartalma segítséget nyújt például a fáradtság leküzdésében is.

Különleges élmények csak különleges emberektől származhatnak. A YOOMTM termesztésére, amely a legszigorúbb minőségi és környezetvédelmi normák alapján történik, csak a legjobb gazdálkodókat választják ki világszerte. A YOOMTM paradicsomokat 5 kontinensen termesztik, külső színüket a szélesség szerint változtatják: délen feketébbek, északon enyhe lilás árnyalatok.



Címkék: