Összegyűjtöttük nektek a legcsodálatosabb virágföldeket, a világ minden tájáról. Ezek a színes mezők messziről vonzzák turisták ezreit minden évben. A jelenlegi helyzetben azonban nem mi megyünk a virágokhoz, hanem azok érkeznek hozzánk. Gyönyörködjünk a szebbnél szebb virágok ezreiben.

Hitachi Park, Japán

Minden évszakban nyílik itt valami, a tulipánoktól, a rózsákon át a rézvirágig, így a park örökre a szivárvány színeiben pompázik.

Toszkán napraforgóföldek, Olaszország

Nincs is romantikusabb, mint az olasz nyárban faluról falura utazni és egy tengernyi napraforgóra bukkanni. Egymást érik itt ezek a földek, látványuk egészen másvilági.

Keukenhof kertek, Hollandia

A virágok királya mindenképpen Hollandia, itt található a terület, amit „Európa kertjének” is neveznek. Évi 7 millió virágot ültetnek, amelyek tavasszal és nyáron szinte szőnyeg módjára terítik be a földet.

Provence-i levendulamezők, Franciaország

Ameddig a szem ellát, egymás után sorakoznak az elképesztő levendulamezők Dél-Franciaországban. Nyáron szinte az egész környék lila lesz, ilyenkor egyszerre kivirágzik a látóhatár.

Luoping repceföldek, Kína

 

A mezőgazdaság is lehet gyönyörű, ezt bizonyítják ezek a kínai mezők, amiket minden tavasszal bevetnek repcével. Az élénksárga virágok tengerként öntik el ezt a látványos területet.

Dubai virágoskertek, Egyesült Arab Emírségek

Akár hisszük, akár nem, a sivatag kellős közepén is találhatunk gyönyörűen virágzó kerteket. Szív-, csillag- és piramis alakú ágyások várják itt a látogatókat, ilyen környezetben akár órákig is el tudnánk sétálgatni.

Agassiz tulipánjai, Kanada

30 különböző tulipánfajtát csodálhatunk meg ebben a lélegzetelállító környezetben: a hegyek övezte virágmező olyan, mint egy álomvilág.

 

Forrásunk volt.



Címkék: