A zöldségkertbe ültetett virágoknak rengeteg haszna van: gyönyörű látványt nyújtanak, bevonzzák a méheket és egyes kártevőket is távol tartanak. Mi sem egyszerűbb, mint pár magot elszórni a veteményes mellett, nézzük, melyek a legjobb fajták.

Borágó

A nagy, bokros növény virágai vonzzák a méheket, segítve ezzel a többi növény beporzását is. Levelei és virága emberi fogyasztásra alkalmasak.

Orvosi körömvirág

Ugyan ehető virága van, keserű íze miatt sokan kerülik. A kertben elűzi a kártékony bogarakat, szép, sárga virága pedig az asztalon is jól mutat.

Kerti pillangóvirág

Nagyméretű virágai olyan élőlényeket hoznak a kertünkbe, mint a zöldfátyolkák. Ezek megeszik az apró kártevőket a termesztett növényeinkről.

Levendula

Ki ne szeretné a levendula bódító illatát és gyönyörűen lila virágait? Az esztétikai élmény mellett a kullancsok sem szeretik, így megszabadulhatunk tőlük kertészkedés közben.

Bársonyvirág

A harsány narancsszínű virágok elvileg elijesztik a nyulakat, ezen kívül gyökerük a földet is tisztán tartja, ha benne hagyjuk a szüret után.

Kerti sarkantyúka

Még ősszel is gyönyörködhetünk a látványában, sőt a levelét és virágát is megehetjük. Sokszor újraülteti saját magát, nagy magvait elszórja a földben.

Napraforgó

Egyszerre látványos és hasznos, hiszen a benne lévő magokat begyűjthetjük, miután elvirágzik. Magasra nő, a kúszónövények (borsó, bab) biztos támasza lehet.

Rézvirág

Nagyon gazdag pollenben, ezért a méhek kifejezetten szeretik, és gyakran látogatják. Frissen vágott virágként bármilyen szobát képes feldobni.

Forrásunk volt.



Címkék: