Leonardo DiCaprio jelentős összeggel támogatja a Galápagos-szigeteken dolgozó természetvédőket. A bolygó ügyeiért küzdő híresség adománya nagy hatással lesz az élővilág fennmaradására.

Leonardo DiCaprio 43 millió dollárt (megközelítőleg 12 milliárd forint) szán a Galápagos-szigetek élővilágának megmentésére. Ezt a tervét a napokban jelentette be a színész, aki korábban is elkötelezett támogatója volt a környezetvédelemnek.

A cél a szigetek újranépesítése és a veszélyeztetett fajok megmentése. Például a Florena-szigeten több mint 54 ilyen élőlény található.

Sok kárt okoz az emberi jelenlét és a turizmus ebben a térségben, ezek orvoslására is irányul majd a színész által támogatott program.

A Galápagos kifejezetten fontos volt Charles Darwin munkásságának szempontjából is, aki közelről tanulmányozta az itt élő állatokat. Megfigyelései képezték későbbi elméleteinek alapját, amik teljesen megváltoztatták a természettudományt.

„Azok a környezetet védő hősök, akikre a Földnek szüksége van, itt vannak, a mi feladatunk, hogy csatlakozzunk hozzájuk.”

– ezzel magyarázta Leonardo DiCaprio nagylelkű adományát.

Leonardo DiCaprio

„Amikor a Galápagos-szigeteken jártam, Ecuadorban találkoztam Paula Castañóval és más környezetvédő hősökkel, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy megmentsék bolygónk egyik pótolhatatlan helyét” – tette hozzá.

Az említett Paula Castaño egyébként a sztár Instagram és Twitter fiókját is át fogja venni, hogy azon keresztül hívja fel a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

Forrásunk volt.



Címkék: