Sajnos a kelleténél többször bizonyosodik be, hogy a sok pénzzel nem feltétlenül jár együtt a jó ízlés, és előbbi korlátlan rendelkezésreállásának, és utóbbi teljes hiányának kombinációjából megszületik a borzalom.

Így történt ez Dubaiban is, a „mindent megveszünk, megépítünk, idehozatunk, csak mert sok pénzünk van” projectek hazájában. Így született meg ugyebár a sípálya a plázában, a pálma alakú műsziget a tengerben és most pedig a 100 millió virágzó növényből álló kert, a sivatag közepén.

Értem én, hogy a legnagyobb, meg legdrágább, meg leghivalkodóbb kell mindenből, de könyörgöm, ennyi pénzből nem találtak egyetlen tájépítészt, vagy kerttervezőt, akibe szorult némi jó ízlés? Nos, a mellékelt ábra szerint nem.

Nézzük tehát a remekbeszabott Miracle Garden-t, ami 2013 óta várja a látogatókat. Mindössze 45 dirhamért, azaz nagyjából 3000 forintért befizethetjük magunkat erre a vizuális sokkra, ami a dubaiak büszkesége.

Van itt minden kérem szépen, a holland szélmalomtól, Mickey egéren át, a világrekorder, virágokból kirakott Airbus A380-as ig, ami 2016-ban még a Guinness Rekordok Könyvébe is beírta magát.

Nos, mindenki döntse el maga, hogy szeretné-e megcsodálni ezt a látványosank ugyan igen, de szépnek semmiképp sem nevezhető kertet, ahol közel 100 millió virágzó növény között sétálgathat. Istenem, milyen csodás park születhetett volna belőlük…

(képek: dubaimiraclegarden)



Címkék: