Ha nem félünk egy kis maszatolástól, viszont szeretjük a sok, ropogós zöldséget, ez a recept lesz az örök kedvencünk. Nem kell hozzá sok, a lényeg benne a legropogósabb saláta, de mégis izgalmas, mint egy jó kis mártogatós partikaja.

A mártogatós, de már feltéttel rendelkező kis jégsaláta darabkákhoz a következőre lesz szükségünk: majonéz, tejföl, tej. morzsolt kék sajt, citromlé, Worcestershire szósz, só, bors, jégsaláta, pirított kockázott bacon, apróra vágott snidling. Az arányokat részletesen itt találod.

Egy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a tejet, a kék sajtot, a citromlevet és a Worcestershire szószt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Vágjuk a jégsalátát kis ékekre, helyezzük egy nagy tálra, csöpögtessünk rá bőven a mártásból, szórjuk meg a szalonnával, sajttal és a metélőhagymával. Tálaljuk extra szószt a mártogatáshoz, na és a szétpotyogtatást elkerülendő a  kis tányérkák is elengedhetetlenek.

Forrás: delish.com



Címkék: