Ugyan az első rágógumi 1848-ban került a piacra, már évezredek óta létezik az emberben ez a furcsa rágás iránti igény. Persze a letűnt korok civilizációiban még nem gumit, hanem nyírfakérget, gyantát, később kaucsukot rágtak, mi már évszázadok óta különböző ízesítésű gumidarabokon csámcsogunk.

Megosztó dolog a rágózás. A használata közben több oxigén jut az agyba, a mesterséges édesítőszerek nem roncsolják a fogakat, ráadásul a rágás több nyálat termel, amitől a kellemetlen szájszag elleni küzdelem hatékony, viszont a rágó környezetszennyező, egy csomó műanyagot forgatunk a szánkba miatta és egyesek szerint rágózni egyenesen bunkóság is. Én mégis szeretem.

Az Insider videóján pedig végignézhetjük, hogy hogyan lesz a gumialapból antioxidánsok, színezékek, emulgátorok, étkezési savak és az ízt adó aromák segítségével rágógumi. És állítólag azért sem kell aggódnunk, ha lenyelünk egyet: ezek az anyagok ugyanis lassan, de biztosan lebomlanak az emésztőrendszerben.

Forrás: giphy.com



Címkék: