A BrightSide összeállítása a bizonyíték arra, hogy hiába próbálkozik az ember elpusztítani, beépíteni, feldolgozni és legyalulni maga körül a természetet, végül az utat tör magának és visszafoglalja a saját területeit. Ez a tény egyszerre fantasztikus és nyomasztó, de az biztos, hogy ezek a képek gyönyörűek is. A gyűjtés 26 képéből kiválasztottuk a három kedvencünket, a többiért kattintani kell.

Az elsőnél van egy kis csalás, ugyanis ez az állapot a természettel szembeszálló embernek köszönhető. Bangkok egyik bevásárlóközpontját egy tűz tette tönkre, a lebontásra viszont nem volt keret, így elhagyatottan és romosan állt az óriási épület. Miután elárasztotta az eső, a pangó vízben elképesztő mennyiségű szúnyoglárva kelt ki, így a helyiek halakat telepítettek a vízbe, hogy megszabaduljanak a szúnyogoktól. A trükk bejött, a halak elszaporodtak és remekül érzik magukat, ráadásul fantasztikus látványt nyújtanak a mozgólépcsők és falak között.

A másik kép kedvenc pedig önmagáért beszél: az oszlopnak döntött bringa Hollandiában, a hotelszoba pedig Kolumbiában bizonyítja, hogyha kicsit nem figyelünk oda, a környezetünk újra olyan lesz, mintha soha itt sem lettünk volna.

Forrás: imgur.com

Forrás: imgur.com

A címlapképen pedig Pripjaty, az elhagyatott szellemváros vidámparkjának egy részlete. A várostól alig három kilométerre fekvő csernobili atomerőmű 4-es blokkja 1986-ban felrobbant, és a város teljes lakosságát evakuálták. A terület azóta is néptelen, a természet viszont lassan visszafoglal mindent. Forrás: publicdomainpictures.net.



Címkék: