Láttátok már a XII. kerületi Csörsz utca árnyékos oldalát? Patinás fém konténerekben szivárvány színekben pompáznak a gumós begóniák, hát nem csodás?

A fák és az épületek hosszú időre csak szűrt fényt engednek a hosszú ágyásra, majd teljes árnyék következik, ezért remek ötlet volt a szépen megnőtt, terülő cserje közé tenni ezeket az egyszerű kör alakú Corten acél konténereket, amelyekben pompásan festenek a tarka-barka virágok.

Egyben költségkímélő is, hiszen ezek a trópusi vidékről származó nagyvirágú gumós begóniák (Begonia x tuberhybrida) könnyen teleltethetők is, de előtte egészen addig bokrosodnak-virágoznak, amíg nem fagy. A gumókat ilyenkor kivesszük a  földből, levágjuk minden gyökér feletti részét, szárát-levelét, és szellősen újságpapírba csomagoljuk, hogy aztán tíz fok környéki hőmérsékleten tartva átvészelje a hideg hónapokat.

Ha idén nem sikerültek túl jól az árnyékos részek az ablakban, és látnál mostanában leértékelve belőle, dobj be párat a kosaradba és tedd el őket télire. Sokat spórolhatsz vele, mert egyébként nem a legolcsóbb növények.



Címkék: