Végre itt az őszi szünet, ki lehet pihenni az első nagy iskolai hajrát. Kicsit ugyan borongósabb már az idő, de azért még érdemes a szabadban tölteni a szünet napjait. Erre remek lehetőség az Állatkerti Halloween, melynek keretén belül a gyerekek ingyen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

Október 28-tól november 5-ig, a 14 év alatti lurkókat, egész nap ingyenes halloweeni programok várják, főszerepben a sütőtökkel. Ugyanis nem csak mi szeretjük ezt az őszi finomságot, de az állatok is. Igazi csemegének számít számukra az édes zöldség, így nagy élvezettel rágcsálják például a rókamanguszták, a majmok, a vízilovak, de még az elefántok is.

fotó: Becker1999

Az Amerikai Egyesült Államokban például, Halloween idején minden állat kap pár sütőtököt, amivel szabadon garázdálkodhat. Vannak állatok, akik megeszik, és vannak, akik nagy örömmel játszanak a sárga „labdával”.

fotó: Tambako The Jaguar

Október 31-én, a töklámpásoké és a jelmezeké a főszerep, a Varázshegyi Halloween Játszóházban, a Nagy szikla belsejében. A fővárosi állatkertben, amelyik sütőtök nem lesz az állatok eledele, azt a családi tökfaragó versenyen, kifaraghatják a látogatók. De más mókák, mint a célba dobás, ügyességi játékok, arcfestés, kézműves foglalkozások, szellemes bowling és még tök amőba is színesítik az ingyenes, őszi szüneti kikapcsolódást.

Állatsztárok és állatsztorik szórakoztatják a kicsiket és nagyokat minden órában, a Légy ott! és az Állati percek elnevezésű programok alatt. A zsiráfok, a mókusmajmok, a pingvinek és az ormányos medvék halloweeni látványetetése, és a délutáni fóka-móka show garantáltan jó buli lesz.

Vagy aki úgy érzi, hogy egy kis borzongás nélkül nem is igazi a Halloween, az megnézheti a hatalmas denevéreket, az Ausztrál zónában. A repülőkutyák éjszakai állatok, ezért holdfény szerű félhomályba burkolózva leshetjük meg Drakula leszármazottjait, akik egyébként teljesen ártatlanok, ugyanis gyümölcsökkel táplálkoznak. Így valószínűleg a sütőtökre jobban fáj a foguk, mint a látogatók vérére.

A Fővárosi Állat-és Növénykert nem csak a kicsikre, de a nyugdíjasokra is gondolt, így egészen november 30-ig tart a Nyugdíjas ősz, melynek ideje alatt nyugdíjas igazolvánnyal, a kedvezményes 2300 forintos nyugdíjas belépő árát még tovább csökkentették, így már 1000 forintért megválthatóak a jegyek.

Szóval nagyik és nagypapák, fogjátok meg az unokák kezét az őszi szünetben, és együtt irány az állatkert, egy izgalmas és látványos halloweeni mókára. Az állatok már alig várják, hogy a buli végén elrágcsálhassák a töklámpásokat. Az eseményről itt minden infót megtaláltok.

 

borítókép: David Goehring



Címkék: