Minden évszakban lencsevégre kaphatjátok a Kígyósi-puszta szépségeit! A Körös-Maros Nemzeti Park természetfotózással egybekötött túrasorozatot szervez a Kígyósi-puszta és a Nagyerdő területén.

A KMNP nem csupán profi fotósokat vár, hanem mindenkit, akit érdekel a természetfotózás. De nemcsak fotózásról szólnak ezek a túrák, hanem a védett természeti területeken történő helyes viselkedésről, etikettről és persze az egymás tanításáról is.

A téli túrán körülbelül 50 fő vett részt, köztük profi és amatőr fotósok egyaránt. Fotó: Zdolik János

A téli túra már lezajlott, január 28-án majdnem 50 fő vett részt a “Téli túrák nemzeti parkjainkban” címet viselő eseményen. Sajnos az időjárás nem kedvezett a fotózásnak, ugyanis csupán 20-30 méter volt a látótávolság. Azért így sikerült sok szép fotón megörökíteni Békés megye szóban forgó szépségeit, ködös sejtelmességgel teli természeti arcát. Készültek fotók az állatvilág kedves képviselőiről, és persze makrofelvételek termésekről és vesszőkről.  A fotózás mellett a résztvevők nyomokat olvashattak és vaddisznótúrásokat is kereshettek.

A téli túra résztvevőit még a köd sem tántorította el egy jó kis természetfotózással egybekötött kirándulástól. Fotó: Katona Péter

Dr. Tirják László Igazgató Úr a megkeresésemre elmondta, hogy a tavaszi túra március 25-én kerül megrendezésre, reggel 9 és 13 óra között. A túra körülbelül 5 km. Az “Egyéjszakás kaland a Nagyerdőn” névvel illetett túra fantázianevéhez hűen augusztus 25-én 15 órától másnap délig tart. Körülbelül 3 km-es túra. Az őszi, a tavaszihoz hasonlóan 4 óra intervallumú és körülbelül 5 kilométer, október 20-ára tervezett.

A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, amelyet Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél lehet megtenni a 06 30/4751777-es telefonszámon. A résztvevőket a szabadkígyósi sportpálya parkolójánál várják az előbb említett napokon és időben. A részvételi díj 500 Ft/fő.

A túrasorozatot követően az itt készült fotókból kiállítást rendez a KMNP. A legjobbakat pedig díjazzák is majd.

Borítóképet készítette: Zdolik János



Címkék: