Átadták az osztrák főváros első napelemes padját az Enkplatzi Iskolák előtti téren – írja az Eurocomm PR. A beruházás egy nagyobb bécsi városmegújító projekt, a “Smarter Together” (magyarul: “Együtt okosabban”) része. Az asztal és pad kombinációból álló szerkezet kialakítása robusztus és stabil, pont megfelelő egy iskola környékére. Míg a gyerekek beszélgetnek a tanítás előtt vagy után, napenergiával tölthetik fel a telefonjukat, így lehetőségük nyílik megtapasztalni, hogyan lehet a megújuló energiát árammá alakítani és helyben felhasználni.

“A napelemes padok nemcsak a mobiltelefonok, laptopok stb. feltöltésére alkalmasak, hanem felhívják a figyelmet a “Smarter Together” projektre is, amiben a személyes résztvétel központi szerepet játszik” – mondta Barbara Novak, a Bécsi Városháza lakásépítési bizottságának elnökhelyettese az átadón.

A “Smarter Together” Bécs egyik legnagyobb városmegújító projektje, melyet az Európai Unió is támogat. Célja, hogy Bécs Simmering városrészében a jövő kihívásainak megfelelő fejlesztéseket valósítsanak meg.

Fotó: C.Jobst / PID



Címkék: