Karácsony alkalmából ajándékot kaptak a fővárosi állatkert lakói, az ünnepi hangulatot a gondozók biztosították a lakók számára. Rudit például keksszel és lisztkukacokkal lepték meg, ezek ugyanis az ormányos medve kedvencei.

Fotó: MTI

A halálfejes mókusmajmok eleinte bizalmatlanul fogadták a szokatlan csomagolást, aztán győzött a kíváncsiság, és sikeres kicsomagolás után ők is lecsaptak a bőséges csemegére.

Fotó: MTI

De nem csak a karácsony tartotta lázban a Fővárosi Állat- és Növénykertet : december 23-án ugyanis a tizenhét éves N’Yaounda nevű nyugati síkvidéki gorillalány egy egészséges kölyöknek adott életet. A bébit már másnap megmutatták a közönségnek.

Fotó: MTI

A Nyíregyházi Állatparkba pedig nem sokkal karácsony előtt egy új jegesmedve érkezett, aki valószínűleg annyira nem tudja átérezni az ünnepi hangulatot, inkább ismerkedik még új lakóhelyével. Sznyezsanát, a 3 éves nőstényt a Moszkvai Állatkerttől kapta ajándékba a sóstói intézmény. Napi menüje társaihoz hasonlóan 7 kilogramm tengeri hal, vagy 3-4 egész csirke, amelyet vörös hússal egészítenek ki gondozói.

Fotó: MTI

A legcukibb hír Manilából érkezett, ahol a Malabon Állatkertben rendezett karácsonyi rendezvények mikulássapkát adtak mindenkire, akire csak lehetett. Igen, szó szerint mindenkire.

Fotó: Europress



Címkék: