A kiskertpiac Facebook oldalán már január elejétől az árusok nagyon kreatív ötleteit követhettük nyomon, minket sikerült kicsábítaniuk. Nem bántuk meg. Pár nap van még Valentin napig, így a hétvégét a szerelem lengte körül.  Sok ötlettel várták az esküvőre készülő párokat, és a nem házasodni készülőket is.

Kattintson a galériához

A mennyasszonyi virágcsokrokon túl ötletes kísérő ajándékot és dekoráció, design ötleteket láttunk. A Seed Bonbon színes bonbonjai nem ehetők, de helyette elültethetők és a benne lévő magokból növények kelnek életre. Díszdobozban, vagy köszöntőkártyán is nagyon jól mutat. Ha én kapnék ilyet ajándékba, örülnék és elültetném. Nagyon menő egyedi pecséteket láttunk a VISU.visualplayground-tól, szívesen bevetném az esküvőmön. Az egyedi printtel készült táskáikat pedig a természet ihlette. Csodásak!

Még maradjunk a szerelmeseknél, azok közül is a nagyon zöldeknél, azoknál, akik már-már mindenhol és mindenben növényeket látnak.  Az Opera Fleur Virágüzlet virágékszereket is készít, de nem csak nőknek. A bevállalósabb férfiak virágból készült csokornyakkendővel öltözhetnek párjukhoz. Volt itt még Valentin napi virágbox is, amiből a pozsgások később kiültethetők, így maradandó része is van az ajándéknak.

A városi kertészkedés számos módját terjesztik a kiskertpiacon. A magokon, palántákon át az ízléses terráriumokig, sok ötletet gyűjthetsz össze egy ilyen vásáron, már csak ezért is érdemes kijönnöd. Körülbelül 200 zöldségmagból válogathattunk, akár balkonládában könnyen nevelhető kisebb zöldségekből is, mint a jalapelo paprika, vagy koktél paradicsomok változataiból, a feketétől a sárgán és piroson át a fehérig, a hosszúkás formájútól a gömbölyűig, minden volt. Ezekből konkrétan vettünk is. Nagyon kellemes érzés lesz a saját növényt enni, de legalábbis beszámolunk a fejlődésükről itt a Gardenistán.

Az asztal, vagy szoba ékköve lehet, egy gyönyörű geometrikus formájú terrárium. A megfelelő növényekkel beültetve, díszértéke akár az akváriuméval is vetekedhet. Például páraigényes trópusi növényekkel beültetve, biztos nyerő. Az üvegedényekből ritkán találni megfelelő méretűt és stílusút. Erre már nekem is régóta fáj a fogam, nagyon eltalálták.

A Home Goods ötlete kiváló lehet, ha csak kevés helyünk van a természet lakásba való becsempészésére. Például ilyen lehet a munkahelyen az íróasztal. A beton cserépbe ültetett mini pozsgásokat tudom ajánlani. Ebből is stílusos darabokat láttunk, de nem csak mini kaspókat, hanem ékszereket is. Nagy a csábítás!

A növények mellett számos finomságot kóstolhatunk, kezdve Rob-Chinél a chilikkel. A saját termesztésű chilikből készített indiai fűszerkeverékek, chutneyk, chiliszószok nagyon menők. Igazán különlegesek, egyedi ízvilágúak és finomak. Persze csak azoknak ajánlom, akiknek Erőspista volt a jelük az oviban.

Saját készítésű lekvárok, szörpök és szószok szép számmal voltak például a Katyvasztól, egy kóstolót mind megér, a végső választást megkönnyíti. A hagymalekvárból is vettünk egy üveggel, 120 gramm 800 Ft, ennyit megér, este már ez volt a vacsi: főtt tésztára sajttal, a gatsztrobubusok nyugodtan olvassanak tovább.

Chilli és hagymalekvár, mint Stan és Pan

A tavaszi virágokból kevesebb volt, mint gondoltam, de lehet, hogy azért mert délután kettőre értünk ki és addigra elkapkodták a javát. Azért nárciszból sikerült egyet beszerezni. Ez a kis virág már biztosan állítja, a télnek vége. Lassan azt vesszük észre, hogy minden zöld és lombos lesz a kertben. Úgy legyen.

Fotók: Bognár Emese



Címkék: