Hirtelen nyár lett, de a munka a kertben még tavaszi, takarítás és metszés. Kesztyű, metszőolló, kis gereblye a kézben, de közben észreveszem, hogy elfelejtettem valamit meglocsolni, vissza a csaphoz, kanna, locsolás. Akkor most hova is tettem a metszőollót? Ja, leraktam a csapnál, vissza. Közben jön a gyerek, 5 kérdés, 2 perc foci. Hol is tartottam? És hova lett közben a kesztyűm?

Remélem ismerős és nem magamról állítottam ki szétszórtsági bizonyítványt. Illetve magamról és anyukámról, akiről tudom, hogy mindig mindent keres, de mondjuk sokszáz négyszögölnyi kertben nem is nehéz elhagyni egy kézi szerszámot, néha még őt is alig találom. Nálam jóval kisebb a kert, de a hobbikkertész-szétszórtság azonos: hiába van állandó, rendes helye a szerszámoknak, munka közben mégis kilométereket teszek meg a valahova lerakott dolgok miatt. Idén ebből elég, szükségem van egy kerti kötényre. Segíts, internet!

Sokféle kötényt és derékra csatolható szerszámtartót találtam kertészeti boltokban, de pont most szanálom a farmernadrágokat, mi lenne ha az egyikből csinálnék valami hasonlót?

Ez egy fokkal egyszerűbb, de kicsit félek, hogy csak lehúzná a sok cucc, viszont a két nagy zseb nagyon vonzó, ott vannak, már csak pakolni kell bele.

Most itt tartok és ott, hogy a farmer anyagánál vékonyabból nem hiszem, hogy érdemes próbálkozni. Szóval ha van jó ötlet, írjátok meg nekem, addig megyek és megkeresem a metszőollót.

Kiemelt kép: pinterest.com



Címkék: