Sokak nagy kedvence a kövirózsa, a kaktusz és más pozsgások, mivel nem igényelnek sok törődést, viszont mindig jól mutatnak, és ha jól bánunk velük, még virágba is borulnak.

Szépen díszelegnek magukban is egy apró cserépben, vagy akár kompozícióként egy terráriumban, de mint kiderült a tányéron is igen mutatósak. Az idei sütidivat legtrendibb darabjai, az igaziakhoz megszólalásig hasonlító kövirózsa és kaktusz cupcake-ek.

 

Most nem a habos-babos virágok, hanem a szúrós,szőrös, a zöld minden árnyalatában pompázó pozsgások hódítanak. Ha szeretnéd feldobni a vasárnapi ebédet egy sütikülönlegességgel, vess egy pillantást a kaktuszodra és már neki is láthatsz.

A cupcake alapja lehet csokis, vaníliás, fahéjas, puncsos, vagy amit csak megkívánsz, a lényeg úgyis a különleges krémkoronában rejlik. A tésztát nem kell túlbonyolítani, egy kellemes, homogén, vajas alapon sokkal jobban érvényesülnek a krémes kaktuszok, amiket készíthetsz vajból vagy akár krémsajtból is.

A kövirózsa és kaktusz cupcake nem egy gyorsan összedobható muffin, a díszítéssel simán el lehet pár órát pepecselni. De ha van egy szabad délutánod, akkor elő a habnyomóval, és a különböző csőrökkel már készülhetnek is az élethű pozsgások. Mutatjuk, hogy kell:


A terrárium növényei olyannyira népszerűek lettek, hogy már az esküvői tortákból is ezek nőnek, és bizony simán megállják a helyüket akár a nagy napo is. Nyugodtan légy újító, és cseréld kövirózsára a rózsaszín virágdíszeket.

(kép: sedonacakes)

(kép:Courtesy of Brooklyn Floral Delight / @bk_floral_delight)

(kép:inhabitat)

(képek: pinterest)



Címkék: