Folytassuk a fantasztikus virágbaborulások sorozatunkat, a cseresznyevirág és a lilaakác után most egy csillagfürtektől rogyadozó vidéket mutatunk be, a Tekap-tó vidékét. Az egyébként is lenyűgöző tájon minden évben másfél hónapig virít a csillagfürt, amitől az egész táj csak még hihetetlenebb lesz.

A Mackenzie-medence Új-Zéland Déli-szigetén található, második legnagyobb tava a türkizkék Tekap-tó, amit gleccser és forrásvíz táplál, a háttérben a Déli-Alpok húzódik. A hófödte csúcsok a tó színével együtt különleges látványt nyújtanak, ezt fokozza tovább az általunk ismert erdei csillagfürt Új-Zélandon virágzó rokona, a Russell csillagfürt (Russell lupin) virágzása. 

Állítólag az 50-es években ültették el a magokat a lelkes helyiek, hogy még tovább növeljék a környék vonzerejét. Hát, sikerült, azzal viszont nem számoltak, hogy a növény úgy elszaporodik majd, hogy gyomnövényként élve a helyi ökoszisztéma egyensúlyát is komolyan fenyegeti majd.

Forrás: facebook.com/mustdotravels

Forrás: facebook.com/mustdotravels

Forrás: flickr.com/photos/kanmax

Forrás: flickr.com/photos/kanmax

Forrás: flickr.com/photos/kanmax

Forrás: flickr.com/photos/kanmax

De hiába gyomnövény, az tény, hogy a 1,5 méter magasra is megnövő kék, lila, narancs, sárga, rózsaszín és fehér színben pompázó virágtenger gyönyörű.

Kiemelt kép: facebook.com/mustdotravels



Címkék: