Unod már ezer fok van a teraszon, a napernyőt meg folyton forgatni kell, meg tologatni, na meg még a szél is felborítja. Felejtsd el az egészet, és cseréld le egy zöld napvitorlára. Egy jól megtervezett lugas ugyanis nem csak a romantikus, ódon kastélyok kertjében mutat jól, hanem a legmodernebb épületeken is.

A Hideo Kumaki Építész Iroda tervezői ötvözték a kertépítést az árnyékolástechnikával, a modernet a környezetbaráttal, valamint a hasznosat a látványossal, a végeredmény pedig nagyon menő lett.

A moder, minimalista épület ívelt homlokzatán végigvezettek egy sint, ami mentén kifeszítettek egy talajhoz rögzített hálót, és már csak meg kellett várni, hogy befussa a rendkívül gyorsan növő klematisz.

A kúszónövény napvitorla amellett, hogy árnyékoat ad, és több fokkal segít csökkenteni a terasz és a ház hőmérsékletét, miközben átereszti a fényt, ráadásul elnyeli a szén-dioxidot és folyamatosan termeli az oxigént.

Feldobja a belső teret is, és nem csak napernyőre, de függönyre sem kell költenünk.

Persze a napernyővel ellentétben ezt locsolni kell, meg metszeni, viszont cserébe emeli a levegő páratartalmát, na és persze százszor látványosabb is.

(Képek: Goods Home Design)



Címkék: