Igen, ez egy klasszikus programajánló, mert a fővárosunk épületeinek köszöntésére létrejött rendezvénysorozat, amely a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) és az OSA Archívum kezdeményezésére jött létre 2011-ben, idén menőbb, mint eddig bármikor:

Főszerepben a terek

A szervezőkön túl idén is rengeteg önkéntes, lokálpatrióta és házukat egyszerűen szerető lakók fognak össze, hogy  a valamiért különlegesnek számító helyszínről az odalátogatók valódi közösségi élményekkel, emlékezetes történetekkel, inspirációval gazdagodva térjenek majd haza.

Idén május 5-én és 6-án az épületek közkedvelt programjai mellett Budapest tereire fókuszál a rendezvény. Így a résztvevők az épületekre ezúttal kívülről is jobban rá tudnak hangolódni, mert észreveszik, milyen környezetbe és hogyan illeszkedik az éppen csodált ház és megismerhetik történeteiket is.

Lesz ezen a két napon nappali piknik, kerttervező játék gyerekeknek, történeti és botanikai séták, szabadtéri koncert, csatornafedeles pólófestés, utcabútor dekorálás, városi kertészkedők bemutatói és helyiek élménybeszámolói, de ételkóstolók, előadások és kortárs menőségeket bemutató- sőt, metrótúrák is. Válogasson ki-ki kedvére valót a letölthető programfüzetből itt, amely tele van ingyenes csemegékkel a teljes hétvégére.

Mi, gardenisták imádjuk az egész fesztivált, de azért néhány kedvenc helyszínt simán meg tudunk nevezni az idén csatlakozott 23 tér közül:

Rákóczi tér a nyolcadik kerületben

Kerekerdő Park a IX. kerületben

Károlyi kert (V.ker)

És a Bakáts tér Ferencvárosban, hát persze.

Keresd meg te is a kedvenced, vagy tudj meg többet arról, ami mellett nap mint nap eljársz. Mert erre való ez a hétvége!

Keretes:

Idén izgalmas telefonos appot is használhatsz a sétákon! A ForteGO a Fortepan fotóarchívum legújabb vállalkozása arra, hogy egy közterületen fotózva megtalálja neked annak a helynek egy archív felvételét, hogy aztán csinálhass egy fotópárt a mostani és archív képet használva. Töltsd le az alkalmazást és villogj a közösségi oldalakon a képpárjaiddal!

(Képek: budapest100.hu, kek.org)



Címkék: