Minden év májusának első szombatja a nemzetközi meztelen kertészkedés napja. Ez a nap pedig ma van! Tudtad? Te megünnepled? Hogyan?

Miért jó meztelenül a kertben lenni?

Mindenki mást mondana. Van, aki szerint azért, mert vicces. Van, aki szerint felszabadító. Segít testünk elfogadásában. Jobban átélhetjük a természettel való harmóniát. Szabadabb érzés. Őszinte, mint a meztelen igazság. Menjünk, próbáljuk ki, és megtudjuk, számunkra mit jelent. Ha pedig valami akadálya lenne (nem is értem, mi?), akkor mi nők vegyünk csak egy könnyű, lenge kis ruhát, férfiak meg egy rövidnadrágot. Lényeg, hogy ruhánk szellős legyen, és könnyű. A szél átjárhassa testünket. A papucsot, szandált, cipőt természetesen felejtsük el. Ha tetszett a mai nap, rendszeresítsük egész évben, amikor az időjárás engedi.

Mezítláb a kertben. Fotó forrása: PxHere

Főleg a mezítlábazást, mert nagyon egészséges. Csökkenti a stresszt, erősíti az izmokat, ízületeket, inakat, élénkíti a vérkeringést, segít a helyes testtartásban. Mi évek óta, ha jó idő van, minden nap mezítlábazunk, különösen a gyerekek imádják.

Miért fontos ez a nap?

Számomra a nemzetközi meztelen kertészkedés napja legfontosabb üzenete a „vissza a természethez” . A kert és meztelenség együtt segít, hogy visszataláljunk hozzá. Az emberek többsége mesterséges világban él, tárgyakkal és gépekkel veszi körbe magát. Városokba zsúfolódik. Természettel szinte alig találkozik. A legszomorúbb, hogy ma már a gyerekek többsége is így nő fel. Figyeljünk oda, hogy a természet is jelen legyen életünkben. Mert a természet segít nekünk megtalálni egy boldogabb, szabadabb életet. Hogy hogyan? Ismerd meg te is Ruth Stout-ot, az egyik legbátrabb meztelenül kertészkedő nőt.

Ruth Stout. Fotó forrása: Wikimedia Commons

Persze most a férfiak, kicsit csalódottak, de azért higgyük el, Ruth egy igazi hős, aki mert 45 évesen változtatni az életén, mert vidékre költözni, mert kertészkedni, bár semmit nem tudott róla, és mert eltérni a megszokottól, az ösztöneire hallgatni. Végül, de nem utolsó sorban, mert meztelenül kertészkedni. Örök optimista. Ismerd meg Ruth Stout-ot: kattints ide.

Kiemelt kép forrása: PxHere



Címkék: