Egész télen csak álltál az ablakban, és bámultad, ahogyan a fagyott, kopár kertben repkednek a mínuszok, és ábrándoztál, hogy majd milyen jó lesz tavasszal, mikor már kint kapirgálhatsz a virágzó fák és csicsergő madarak között.

Majd egy szempillantás alatt 30 fok lett, és te csak kapkodod a fejedet. A kert gyakorlatilag turbó üzemmódba kapcsolt, nem szépen sorban adja a feladatokat, hanem lesből, hátulról letámadott, és simán maga alá gyűrt. Te meg megint bámulsz kifelé az ablakon, fogod a fejedet, és azt se tudod, hogy mihez kapj.

Hirtelen mindent el kellene ültetni, meg kellene locsolni, le kellene nyesni, ki kellene vágni, be kellene ásni, kötözni, kapálni, nyírni, beszüretelni és így tovább, a lista gyakorlatilag végtelen és minden nap egyre csak nő.

Nyugi, semmi pánik, ez itt a modern világ, ma már nem létezik olyan, amin a mobilod ne tudna segíteni. És tényleg! Találtunk neked egy appot, ahol hozzád hasonló kétségbeesett, elhavazódott, a kerti munkákban nyakig ülő, és abban egyre mélyebbre süllyedő kert-, terasz-, udvar-, telek- és földtulajdonosok keresik a perfect match-et, vagyis a szakit, aki megmenti őket, és a kertjüket a feladatcunamitól.

Rendelj kertészt, lépésről lépésre

Nézzük, hogyan is működik a kertészkereső app, ami megoldást kínál a fakivágástól, a fűnyíráson és a gyümölcsszedésen át, a kertépítésig. Először is keresd ki a Helpitgo nevű appot, majd töltsd le a mobilodra. Belépés után készítsd el az adatlapodat, ezen szépen végig vezet az alkalmazás.

Majd mikor ez készen van, akkor jön a lényeg, a konkrét „feladat feladása”. Ehhez csak nyomj rá a +jelre, és válaszd ki a „kert” ikont. Ha ezt megnyitod máris felugrik egy hosszú, 27 opciót kínáló lista, hogy kijelölhesd, hogy te milyen kerti munka elvégzéséhez keresel segítséget.

Ezután szépen bepötyögöd, hogy mi is lenne az a kert körüli teendő, amivel te nem tudsz megbirkózni, akár egy fotót is feltölthetsz róla, hátha még inkább kedvet kap hozzá egy kertész, ha látja, hogy mekkora a baj, majd be kell állítanod, hogy meddig kellene elvégezni ezt a kerti munkát. Ha nagy a baj, SOS feladatként is megjelölheted.

Ezek után megadod, hogy hol is burjánzik az a kert, amit nem bírsz kordában tartani, vagyis a munkavégzés helyét, és azt hogy mennyit szánsz fizetségként az elvégzett munkáért. De akár ingyen, barter alapon is kérheted, ebben az esetben megkérdezi a program, hogy mit ajánlasz fel cserébe, mondjuk a sövénynyírásért.

Majd elválik, hogy működik-e

Nos, ezzel meg is volnánk, már csak várnod kell, hogy lecsapjanak a feladatra, amihez segítséget kértél. Nyugi, nem vagy egyedül, másoknak is meggyűlt a baja a kerti teendőkkel.A többi felhasználó látja a feladott hirdetésedet, és amikor jelentkezik rá valaki, azzal egy csetablakban meg tudod beszélni a részleteket.

Na most, azt gondolom, hogy az app ötlete alapvetően jó, a kérdés csak az, hogy mennyire működik a rendszer, és hogy az elvégzendő feladatra például mekkora szakértelemmel rendelkezők jelentkeznek, na és persze, hogy milyen is lesz a végeredmény. De az érdeklődésünket már felkeltették.

Szóval egy próba erejéig feláldozzuk majd a kertünket, és leteszteljük, hogy működik-e ez a digitális kertészkeresés. Meghirdetünk majd egy feladatot, és megnézzük, hogy milyen gyorsan találunk rá jelentkezőt, és bemutatjuk, hogyan oldotta azt meg a neten rendelt kertészünk. Folytatás következik!

(képek: helpitgo, pxhere)



Címkék: