Szombaton volt a meztelen kertészkedés világnapja. Nos, mit is mondhatnék, ez a világ baromsága. Nem a meztelenséggel van a baj, bár őszintén szólva nem biztos, hogy szeretném látni a szomszéd Józsi bácsit, ahogy pucéran szaladgál fel-alá a kertben, ugyanis ő pechemre nem ilyen látványt nyújt.

De azt, még annyira sem nézném végig, ahogy az öreg levágja a lábujját a fűnyíróval – mert hát ugye milyen felszabadító mezítláb kertészkedni – majd ezek után farkasszemet nézhetek a pucér nemi szervével, miközben a mentőre várva, a nyomókötést tekerem a lábára, és tartom azt az égbe, hogy legalább valamennyi vér maradjon a jóemberben.

Igen, értem, csodálatos egyesülni a természettel, és a kis testünket megfürdetni a tavaszi szellőben, de erre van a nudista strand, vagy akár a kert is, ha ott esik jól, csak akkor ez legyen a fő tevékenység, és ezt ne akarjuk megfejelni a kertészkedéssel, mert azt nem hogy ruhában, de leginkább védőfelszerelésben kellene tenni (vigyázat, erős képek következnek!).

Kertészkedni cipőben kell!

(kép: BT)

Nem mondom, hogy holdraszállós szkafandert kell ölteni ahhoz, hogy kihúzzunk három szál gyomot, de könyörgöm, gondolkozzunk már egy kicsit. Józsi bácsinál maradva, kezdjük ott, hogy első számú főszabály, hogy csak, és kizárólag zárt cipőben nyírunk füvet, ugyanis már jó pár lábujj odaveszett a fűnyírókkal szembeni csatában.

 

(képek: reddit, dailytelegraph)

Elárulom, hogy minden esetben a fűnyíró nyer, szóval húzzál fel egy cipőt, ami megvédi a lábfejedet, és ez vonatkozik arra is ha ásni vagy kapálni mész, na meg ha a gereblye körül szaladgálsz. Nyugodtan sétálgass mezítláb a zöld gyepen, aláírom, valóban a világ egyik legjobb érzése, csak ne hívjuk kertészkedésnek.

(kép: sharpexblog)

Egy gatya is jól jöhet

Az a helyzet, hogy ha valóban a kertedet akarod művelni, jobb ha a cipő mellé még gatyát is húzol, ugyanis nem a legidillibb, naturalista álom, mikor a lábszáradat csipkedi a csalán, vagy éppen a kullancs harap a meztelen hátsódba.

(kép: pixabay)

A kesztyű nem csak téli viselet

(kép: doityourself)

Ha meg nekiállsz a sövényt nyírni, vagy a málnát meg a szedret kötözni, egy hosszú ujjú felső és kertészkesztyű is igencsak elkél, mielőtt tigriscsíkosra karcoltatod a karjaidat a nagy életérzés közepette.

(kép: tywkiwdbi)

(kép: thriftyfun)

Vegyél szemüveget, hogy holnap is lásd a kertet

Ha a gallyakat metszed, vagy fát aprítasz, egy védőszemüveg is jól jöhet, különben még a végén, az összes elkövetkező farsangkor öltözhetsz kalóznak.

(kép: wikimedia)

Tehát, kedves meztelenül kertészkedni vágyók, a legjobb, és segítő szándékkal mondom, hogy vagy öltözzetek fel, és akkor már indulhat is a fűnyírás, kapálás és bozótirtás, vagy pedig dobjátok le a textilt, de akkor viszont max. a locsolókannát vegyétek a kezetekbe.

(kép:BT)

(kiemelt kép: dailymail)



Címkék: