Amikor az Emmy-díjas brit fotós, Neil Bromhall 2010-ben feltette a netre a lenti pitypangos videót, elképesztő hatást ért el vele. A pitypang, vagy gyermekláncfű virágzási életciklusát egy hónapon át filmezték,  így szépen látszik, ahogy a sárga virágból kialakulnak a repülőszőrös fehér magok. Na ez volt az a részlet, ami sokakat megdöbbentett.

A megjelenés után a Redditen érkeztek a meglepődött értetlenkedést kifejező kommentek. “A férjem és én eddig nem tudtuk, hogy a sárga és fehér virágokat miért nevezzük ugyanúgy pitypangnak. De most már értjük!“, “Soha nem vettem észre, amíg meg nem néztem ezt, én szerint nem is tudtam, hogy a sárga virág pitypang!“, vagy “A PITYPANG ÉS A PIHÉS FEHÉRFEJŰ GYOM AZ UGYANAZ?!

Bár a Gardenista olvasóit biztos nem lepte meg ez a tény, úgy látszik, hogy a városi emberek egy részének fogalma sincs arról, hogy mi zajlik körülötte a természetben. A timelapse videó viszont nagyon szép, ha további virágokra kíváncsi, mindenképp érdemes megnézni a fotós oldalát.

Kiemelt kép: sciencealert.com



Címkék: