Az alaszkai Gleccser Kertek egy izgalmas botanikus kert, amit a kanadai  Tongass Nemzeti Parkban nyitottak meg 20 évvel ezelőtt. Az 50 hektáros területen csodálatos kilátás és gazdag növényvilág fogadja a látogatókat, na meg néhány fa, aminek a gyökere az égnek áll. Mit műveltek ott ezek a kanadaiak?!

Steve és Cindy Bowhay helyi vállalkozók 1998-ban kezdték el építeni a parkot, hogy bemutathassák a környék természeti értékeit az arra látogatóknak.  A park építése során a területen foglalkozni kellett az 1984-es földcsuszamlás következtében kidőlt fákkal is, amiket egy véletlennek köszönhetően (az egyik fa szállítás közben leesett a teherautóról és törzzsel a sárba fúródott) végül fejjel lefelé, a gyökereikkel az ég felé nézve ültettek, illetve inkább mondjuk ástak el.

A Virág toronynak nevezett sitka luc és nyugati bürök fákat több méter mélyen beásták a földbe, majd a gyökerekbe, mint valami természetes virágtartókba virágzókat: begóniát, fuksziát, petúniát ültettek. De nem ez az egyetlen, amit érdemes ott megnézni, a kert különleges fáink kívül rengeteg látnivaló akad, a helyi burjánzó őserdőben vezetett túrákon nézhetünk körül, vagy kis elektromos autókkal járhatjuk be a területet.

Kiemelt kép: facebook.com/glaciergardens



Címkék: