Ha egy dologért érdemes szeretni ezt a vacak november végét és a közelgő telet az az, hogy ilyenkor közelebb kerülhetünk a kert és a környék madaraihoz, mint az év többi részében. Ezzel persze a madárkák nem értenének egyet, nekik a tél egy küzdelem  a túlélésért, amíg mi a fűtött szobából nézzük, hogy jajj milyen aranyosak.

Éppen ezért kutya kötelességünk mindent megtenni azért, hogy nekik a lehető legkönnyebb legyen. Az etetésről, az etetőkről, a módszerekről írtunk már és fogunk is, most viszont szembe jött egy menő megoldás azoknak, akik szívesen nézegetik az etetőre röppenő madarakat. Nekem eddig csak erre a célra vásárolt bárszékem van, amin a konyhaablakban ülve nézem a kis fa körüli madárforgalmat, de talán megpróbálkozom egy ilyen etetővel is.

Vajon rá mernek majd röppenni az éhes madarak? Megszokják és megtanulják majd, hogy nincs mitől félniük? Majd kiderül, tavasszal beszámolok a tapasztalatokról! (Ilyen átlátszó ablaketető sok helyen kapható, ha ilyet szeretnénk, nézzünk körül a neten.)

Kiemelt kép: thegadgetflow.com



Címkék: