Azt már tudjuk, hogy az interneten keringő, jónak látszó kreatív ötletek valójában nem mindig jók, nincs ez másképp a kerti megoldásoknál sem. Ez a mostani ugyan nem olyan egyértelmű és erős, mint a pinterest fail posztunkban felsoroltak, de gyanús, hogy ez is oda való lenne. Segítsetek eldönteni, hogy működik a festett kő, vagy sem!

“Kerti tipp! A bogyósokhoz rakott festett kövek megvédik a gyümölcsöt a madaraktól. Néhány kemény kő után a madár majd azt feltételezi, hogy a összes gyümölcs olyan kemény, mint egy szikla, így máshol keresi majd az eleséget.” A fotó és a leírás a The Herb Society of America facebook oldaláról való, itt a kommentelők között is akadt szkeptikus és lelkes is, volt aki már ki is próbálta, de még nem tudott eredményről beszámolni. Szerintem ahhoz, hogy a módszer működjön, a madárnak nem szabad belekóstolnia sem az édes gyümölcsbe, hiszen akkor ennyi erővel arra is rájöhetne, hogy átvertük. Szerintetek?

Forrás: http://www.beesdiy.com/how-to-paint-stones-and-pebbles/

A színes, festett kavicsok mindenesetre nagyon szépek. Ha kedvet kaptál a festegetéshez, itt találsz egy útmutatót a munkához.

Kiemelt kép: www.facebook.com/The-Herb-Society-of-America



Címkék: