Nem vegyszer, hanem vizeletszennyezés okozta a siófoki partmenti fák kiszáradását, ezáltal pedig nem bűncselekmény, hanem köztisztasági szabálysértés történt – írja az Index. Mint ahogyan azt a Gardenista is megírta, több évtizede a Balaton partjára ültetett fák száradtak ki az utóbbi időben Siófokon, a helyiek pedig arra gyanakodtak, hogy valaki vegyszerrel locsolja a jókora törzsű, terebélyes lombú növényeket. A problémával Lengyel Róbert siófoki polgármester is foglalkozik a Facebook-oldalán, és eljárás is indult az ügyben, azonban azt meg is szüntették.

A helyszíni szemlén vett talajmintából a szakértő megállapította, hogy vegyszer nem mutatható ki, és a fák elszáradását a túlzott vizeletszennyezés okozta – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A városban nem csak a bulizók vizelete ritkítja a növényzetet, a siófoki Újhelyi strand és az Azúr Hotel között épülő lakópark elől eltűnt a nádas, ebben az esetben a lakópark érvényes engedéllyel rendelkezett a „mederkarbantartásra”. Mindemellett éjjelente ismeretlen személyek baltával is irtják a fákat, erről fotót is készítettek a helyiek.

Kiemelt kép: Pixabay



Címkék: