Már az elmúlt években is menő volt, de idén aztán minden sufnikertben is nyílt egy kertmozi szerte az országban. És miért ne nyílna, ha egyszer találtak egy vetítésre alkalmas falat és néhány széket a szabad ég alatt? A célra máris alkalmas a hely és úgyis tódulnak majd a vendégek, mert itt a jó idő, azaz éjjel is lehet egy szál pendelyben kóricálni és végre nem csak kólát ihatsz a moziélmény alatt.

A filmválaszték tényleg széles palettán mozog, de így legalább mindenki hamar megtalálhatja a hozzá (lélekben és fizikailag is) legközelebb állót.

Nos, én jövő héten megyek, és persze élménybeszámolok róla nektek, de addig is íme néhány hely –főleg budapesti merítéssel-, ahol filmeket nézhettek a zárt, agyonhűtött multiplexek helyett. Szúnyogriasztót vigyetek! 🙂

A Nagyszünetben Sohavégetnemérős

Budapest Park – „Nagyszünet”

Bizony-bizony, itt a Soroksári úton nem csak üvöltős-ugárlós ereszdelahajam van esténként (hjaj, de jó is az néha!), hanem a Lesz ez még így se! vagy A séf című filmek például a Nagyszünet elnevezésű zöld kerthelyiségben. Nézd meg a részletes programot itt és terülj el egy függőágyban vagy az egyik színes székben!

Kobuci Kert

Az isteni koncertjeiről és a jó hangulatról híres budai Kobuci Kert sem maradt le a kertmozi hullámról, júliusban három ingyenes vetítésre lehet beülni egy jó sör mellett. Még a Kincsem és a Pappa Pia vár rátok ebben a hónapban, nézzétek csak!

Najó, itt mondjuk nem művészfilm ment a Kobuciban

Révfülöp Szigeti Kertmozi

Egész nap vizet fröcsköltél a haverok arcába, és szufla nélkül üldögélnél már csak este egy jó film előtt? Nem gond, Révfülöpön, a Balaton északi partján egyszerű lesz és nem mellesleg a legújabb mozifilmeket adják. Nem viccelek, csekkold a programot itt!

Békási Kertmozi

A Békásmegyeri Közösségi Ház igazán kitett magáért, remek, laza filmek lesznek egész júliusban egy ötszázasért és ha esik az eső, akkor is megtartják a vetítést (a színházteremben). Itt a program, máris szeretjük a hónapban még vetítésre váró a brit trónörökösről szóló Hercegnők éjszakáját és a Liza, a rókatündért is.

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A remek gyűjteménynek és időszaki kiállításoknak helyt adó múzeum az Andrássy úton idén a kertjét is megnyitja a látogatók előtt. Július 19-én például egy bollywoodi szuperprodukciót lehet megnézni ingyenesen úgy, hogy előtte egy filmesztéta ad némi támpontot a romantikus indiai történethez, Az év diákja című filmhez. Részletek itt!

A film előtt lehet egy sétát tenni az ázsiai ihletésű kertben

Budapest Rooftop Cinema

Ó, azok a Corvintetős bulik… Na, most már filmet is nézhetsz odafönt a barátokkal, a Blaha Lujza tér közepén. A filmek nagyon változatosak, mert A viszkis és a Die Hard éppúgy érdekes lehet, mint John Travoltával a Grease eredeti nyelven. Ugye, kinek a pap, kinek a papné. Időpontok, részletek itt!

(Képek: Nagyszünet FB oldala, oroksegnapok.hu, kobuci.hu)



Címkék: