Bár ideális esetben a lakásunk adottságainak megfelelő szobanövényeket választunk,  így olyan helyre tudjuk rakni őket, ahol a nekik megfelelő fényt kapják és nem kell követniük a besütő nap útját, de ha mégis pont erre lenne szükségünk, megérkezett a megoldás. A kaspó, ami követi a fényt és odaviszi a növényünket, ahol azt meg is kapja.

A helyváltozást nehezen viselő szobanövények most a szívükhöz kapnak, de nem kell aggódni, ez a kísérleti projekt nem valószínű, hogy bárhol is komolyan elterjedne.

https://forum.vincross.com/

Ráadásul elsősorban pozsgásoknak tervezte Tianqi Sun, a kis robotokat készítő Vincross alapítója, amik nem valószínű, hogy kikészülnének a helyváltoztatástól.

https://forum.vincross.com

A Hexa már eddig is létezett, de amikor a tervezőjét megérintette egy fényhiánytól elpusztult növény, átalakította a bogárként mászkáló kis robotot.

https://forum.vincross.com

Most már nem csak a fényt követi, de azt is jelzi, ha öntözni kell, de sajnos a tervező nem részletezte, hogy mi alapján dönti el a robot, hogy kisétáljon a napra, vagy inkább az árnyékba maradjon.

Via: mymodernmet.com

Kiemelt kép: forum.vincross.com



Címkék: