Nagy örömhullámokat gerjesztett a hír, hogy a nedves törlőkendők betiltását tervezik Angliában. A műanyag szívószálak és a műanyag zacskók után a kényelmes popsitörlő is eltűnhetne a piacról, de akkor mi lesz helyette? A facebookon is feltettük a kérdést, jött is az egyszerű válasz.

A hónapok alatt sem lebomló törlőkendők mikroszálai elpusztítják a halakat és más tengeri élőlényeket, így a betiltásuk teljesen érthető és elvárható is. De valamivel csak ki kell törölni azoknak a babáknak a fenekét, vagy letörölni a maszatos arcukat! Meg is kérdeztük olvasóinkat a facebookon, hogy “Ti mit használnátok helyette?”, amire jött is a válasz: “Vizet és szappant.”

Ezzel le is zárhatnánk a témát, de azért a dolog ennyire nem egyszerű. Amikor egy mozgékony babát kell tisztába tenni mondjuk egy padon, de továbbra is csak két kezünk van, hogy lesz hirtelen egy lavór vizünk és szappanunk? És mivel használom azt a vizet és a szappant? Papírral? Textillel? Sok megoldás lehetséges, itt van egy kényelmes, olajos, vegyszermentes egyveleg, papíros törléssel.

Ökoanyu, a zöld életmód nagyasszonya osztotta meg a blogján a saját receptjét, amihez konyhai papírtörlőt használt. Egy bögre vízhez hozzákever 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál parabénmentes babafürdetőt, esetleg folyékony szappant. Ezt a keveréket illatosíthatjuk levendulaolajjal is, de valószínűleg anélkül is tökéletesen működik. Ökoanyu egy befőttesüvegbe állítja a tekercs papírtörlőt, majd erre önti rá a szappanos keveréket és már kész is van a mikroszálmentes popsitörlő! Ha papírmentes háztartása a cél, a mosható textil kendő sem lehet rossz ötlet.

Ti használtok hasonlót?

Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: