A patak, a tó vagy a tenger partján üldögélni, hallgatni a víz csobogását, miközben a fűben heverészünk páratlan érzés, ami teljesen ellazít. Ugyanezt a kellemes állapotot a saját kertünkben is megteremthetjük, ha csempészünk bele egy kis vizet. A kertitó vizét könnyedén életre kelthetjük, de ha tó nem fér el a kertünkben, csodásan mutatnak, bárhol elhelyezhetők, és még jótékony hatással is vannak a szervezetünkre, a kerti csobogók és apró szökőkutak.

A Feng Shui tanítása szerint, a csobogókban keringő víz az energiák áramlását szimbolizálják, és azok éltető keringését. Ha pedig a csobogót a kertben helyezzük el, és így a víz találkozik a fénnyel, az többszörösen megemeli az energiaszintünket. A Feng Shui szerint,

Ráadásul ma már olyan környezetbarát csobogókat és szökőkutakat is választhatunk, melyek napelemmel működnek, így valóban bekapcsolódik a kerti dekorációnk a természetes energiáramlás folyamatába. Na meg persze mi is bekapcsolódunk.

Lebegő szökőkút a madáritatóban

Ha van egy kisebb dísztavunk, vagy a sziklakert tövébe telepítettünk egy apró medencét, és szeretnénk, hogy a víze életre keljen, tehetünk bele egy úszó napelemes szökőkutat. De még akár egy mélyebb madáritatót is feldobhatunk az apró vízsugárral. Az úszó napcellából 30-40 centi magasra spriccel, és hat különböző formában (7990 Ft).

Napelemes vízililiom a tó vizén

Ha a kerti tavunkat vízililiommal ültettük tele, és szeretnénk, hogy a szökőkút beleolvadjon a környezetbe, válasszuk ezt a zöld, lebegő, levél formájú szökőkutat, amibe beépített napelemeket helyeztek. A lótuszlevélre emlékeztető szerkezet négyféle vízsugarat variál, és szerintem a békák nagy kedvence lesz (14990 Ft).

Csak úgy zubog a víz

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy méretes dísztó partján pihengethetünk otthon, és szeretnénk, hogy életre keljen a vize, és csak úgy zubogjon alá a szökőkútból, a napelemes szükőkútszivattyút nekünk találták ki. Ez az előző 150-200 liter/órás teljesítményű, apró szerkezeteknél tízszer erősebb, és óránként akár 1350 liter vizet is képes áramoltatni, a nap erejétől függően (61 654 Ft).A szivattyút a tóba kell helyezni, a nappanelt pedig a partjára.

Toszkán kancsók csobogása

A mediterrán stílus szerelmesinek ajánljuk ezt a terrakotta színű, lépcsőzetes kialakítású csobogót, ami  görög kancsókból  csordogáló vízzel dobják fel a kertet, vagy akár a teraszt. A toszkánai tájat idáző, ötszintes csobogó szintén napelemmel működik, este a pedig LED világítástól lesz még hangulatosabb (akciósan: 26 790 Ft).

Gránit hatású díszszökőkút

A víz frissítő vízesésként folyik le a három emeletes szökőkúton, amit az ember akár órákon át is képes bámulni, hiszen teljesen ellazítja az érzékeinket. A gránitra emlékeztető külső természetes hatást kelt, akárcsak egy meditációs hangtál. A napelemes szökőkútba akkumulátort is építettek, így egész nap csobog benne a víz, amit a este LED-világítás tesz még látványosabbá (akciósan: 38 080 Ft)

Ültess virágot a csobogóba

Az élet igazi körforgása, mikor a víz, a napfény és a virágok találkoznak. Formavilágának köszönhetően akár a sziklakertet is feldobhatod vele, de önmagában is jól mutat, főleg ha a kedvenc virágaiddal ülteted tele a legalsó szintjét. Ennél hangulatosabb virágkaspót biztosan nem találsz (239 USD).

Az építész szerint a madarak isznak a csobogóból, így jót cselekszünk. Ezen kívül kevésbé hallik a beszédhang, és egy újabb elem, a víz is bekerül a környezetbe. Javítja a mikroklímát, és párásítja a levegőt. De ne menjünk messzire, az emberek szeretik a vizet és kész. A piac olyan szerteágazó, mindenki megtalálja a neki tetszőt.



Címkék: