A 444.hu már több alkalommal is foglalkozott a csepeli, nyílt utcán kialakuló, nagy kiterjedésű, illegális szemétlerakatokkal, mindeddig zárt kapukat döngetve. A lakott területen felhalmozódott mocsokkal – melynek egyik epicentruma a Vasas utca – ugyanis senki nem foglalkozik, és bár az önkormányzat elismerte a problémát, kijelentették, hogy a hiányos kerítéssel körbevett telek a főváros tulajdona, nekik kell intézkedni az ügyben.

A hírportál ezek után megkereste a fővárost, érdeklődésükre pedig beismeréssel kezdődött a válasz, vagyis:

„A terület fővárosi tulajdonú, ami valóban illegális lerakatként szolgál.”

Az illetékesek léptek is, helyszíni egyeztetést tartottak a területen az önkormányzat, a FÖRI, a Városigazgatóság Főosztály, a FŐKERT és a Bp Közút részvételével. Vagyis kimentek megnézni a szeméttelepet, amivel kapcsolatban az idők folyamán nyilvánvalóvá vált, hogy nem elég néha elszállítani az összegyűlt szemetet, ezek után pedig meghozták a döntést:

Mindeddig kéthetente szállították el a hulladékot, az egyeztetésen pedig döntés született arról, hogy továbbra is kéthetente végzik el ezt a feladatot.

Vagyis minden marad a régiben, akár jó ez így, akár nem jó, a jövőben semmit sem csinálnak másképp, abban pedig, hogy a romos kerítés lebontása, vagy kiegészítése és kapu felhelyezése fog-e megvalósulni, társaságuk nem illetékes.

Egyébként egyelőre azt sem lehet tudni, honnan származik a hulladékhalmaz, de a főváros gyanítja, hogy az utca túloldalán lévő házak lakói hordják oda a szemetet.

A kiemelt kép csupán illusztráció, de ide kattintva megnézheted, milyen állapotok uralkodnak az ominózus területen.

Kiemelt kép: Pixabay



Címkék: