Az ausztrál Rottnest-szigetre 1869-ban betoppanó holland hajósok nagyon meglepődhettek, amikor szembe találták magukat ezekkel az állatokkal, ugyanis az akár 5 kilósra is megnövő állatra azt hitték, hogy óriási patkányok. Óriási, vigyorgó patkányok. A quokka ugyanis mindig vigyorog.

A hollandok viszont tévedtek: a quokka a kengurufélék családjába tartozik, hívják kurtafarkú, vagy rövidfarkú kengurunak is. A holland hajósok miatt viszont az élőhelye Rottnest nevet kapta és egészen 1930-ig kifejezetten gyakorinak számított, majd az állomány nagyon megritkult, ám a közelmúltban az állatvédelmi szabályozásoknak köszönhetően ismét gyakorinak tekinthető a faj.

A quokka a sűrűn benőtt, nedves területeket kedveli, de az alacsony növényzetű, kevés vízzel ellátott helyeken is jól elboldogul. Párban vagy csoportban él, fűfélékkel, alacsony és lágy szárú növényekkel táplálkozik. És a rettentően aranyos külsejének, kíváncsi és kedves természetének köszönhetően a szigetre látogató turisták imádják és előszeretettel szelfiznek vele.

https://www.flickr.com/photos/78134895@N03/

Az állat nem fél az emberektől, keresi a társaságukat, bár ismerve az ilyen sztorik végét, én inkább kihagynám a velünk való barátkozást. Szerencsére már az Instagram sem támogatja az állatokkal való szelfizést és ha rákeresünk a quokkaselfie címkére, egy figyelmeztető üzenetet kapunk. A legjobb az lenne, ha inkább békén hagynánk őket, vigyorogjanak csak magukban, zavartalanul tovább.

Kiemelt kép: yummypets.com



Címkék: