Sörfagylalt, cheetos fagylalt, savanyú uborka fagylalt, sonka fagylalt. A különleges, meghökkentő és nem egyértelműen finomnak gondolt íz kikísérletezése ma már kötelező minden valamirevaló fagylaltozónak, hogy aztán jöjjenek a bloggerek és teszteljék, meg elmondják, hogy milyen egyébként tök finom fagyik is kaphatóak ott. Ilyen ez a nyár, jönnek is a hírek sorra, így augusztus közepére viszont beesett egy igazán gyomorforgató különlegesség is, a majonézfagylalt.

Skócia Falkirk városában működik a a házhozszállítással is foglalkozó fagyizó, az Artisan Ice Cream. A jó minőségű, finom fagyijáról, a Guiness és a Strongbow Dark Fruit ízű különlegességeiről híres cukrászda most a legtöbbek szerint túl messzire ment, amikor megalkotta a majonéz ízű fagylaltját.

facebook.com/icefalkirk/

A majonéz önmagában, eredeti formájában is egy megosztó étel, én pl. csak nagyon keveset szoktam használni bármibe is belőle, mert inkább ízesítésnek jó, mint ételnek, de vannak akik imádják és 1:1 arányban fogyasztják bármihez. Valószínűleg nekik készült ez a fagyi, ami a híres Hellmann’s majonéz ízére hasonlít, de a neten keringő vélemények szerint nem nagyon működik fagylaltként, a következő saját receptet kipróbálók viszont szerették:

A kérdés viszont az, hogy vajon mit tartogat még ez a nyár különleges fagylaltok frontján? Ettetek valahol ezeknél is furcsábbat? Na és ezt megkóstolnátok?

Kiemelt kép: facebook.com/icefalkirk



Címkék: