Bár egészen bizarul hangzik, de a hír igaz. A hatóságok úgy ítélték meg Landevennecben, egy észak-nyugat farncia településen, hogy a városhoz tartozó partszakaszon be kell tiltani a fürdőzést és a búvárkodést, ugyanis az emberek testi éppségét fenyegeti egy szexuálisan túlfűtött palackorrú hím delfin.

(kép: wikipedi)

A Zafar névre keresztelt delfin miatt jelenleg tilos a vízbe menni Brest Beach-en, ugyanis a palackorrú az elmúlt napokban többször is agresszíven viselkedett a fürdőzőkkel, bökdöst, lökdöste őket és hozzájuk dörgölőzött. Egy nőt az orrával a levegőbe lökött, egy másikat pedig nem engedett visszatérni a vízből a partra, így csónakkal kellett kimenteni- írja a Washington Post.

A tengeri emlős szakértők úgy vélik, hogy Zafar valamiért magára maradt, és bár elszigetelődött, a vágytól fűtve társaságot keres, ezért dörgölőzik hajókhoz és emberekhez, állítólag ez a viselkedés nem idegen a delfineknél.

A fürdőzők és a delfin éppsége érdekében egyaránt szükség volt a strand lezárására, mert ha Zafar túlságosan hozzászokik a hajók közelségéhez, az emberi társasághoz és interakcióhoz, később veszélybe kerülhet, és egy halászhajó áldozatául eshet.

(kiemelt kép: pixino)



Címkék: