A múlt heti nyárias idő után rögtön itt a fagy, az Országos Meteorológiai Szolgálat híre szerint ráadásul nem csak talajmenti fagy volt az országban.

A nógrádi Zabar településen és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nyírlugoson is fagypont alá hűlt a levegő hajnalra.

Kedden napos időre számíthatunk a legtöbb helyen kevés felhővel, csapadék csak néhol lehet gyenge zápor formájában. Az északnyugati szél ismét nagy területen megerősödik, de a Dunántúlon még egy-egy viharos közeli széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, de csapadék nem lesz. Az északi, majd a délire forduló szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -2, -4 fok is lehet, talajmenti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Csütörtökön derült, száraz idő lesz. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban -1, -3 fok is lehet, talajmenti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között várható.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő várható. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között, egyes fagyzugokban 0 fok körül alakul, talajmenti fagy az előző napokénál kisebb területen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Szombaton átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan valószínű eső, zápor. Többfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, északi szél napközben helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

 

Kiemelt kép: Pixabay



Címkék: